Contemporary Ranch home built in the late 80's.The infinity edge pool is the terminus of the axis starting at the Entry's Main Gallery, running through the Great room and doors to the view (see picture number 12).Living room:  Stone pilasters frame view of Vincent Thomas bridge in background (difficult to see in this view with the mature landscaping).Great room:  Consists of the kitchen with large nook, sunken TV viewing area and sitting area with fireplace.  The baffle running the lenght of the room conceals the skylights above, while allowing nature light into the space, and provide dramatic indirect lighting.Nook with Kitchen beyond.  The Nook was designed as a soda-bar with recessed floor and work counters.Kitchen with Great Room beyond and doors to the view (see picture 11).Formal Dining room with garden view beyond.Living looking from Entry, across the Main Gallery with ceiling baffle for indirect lighting.Sitting area in Great RoomMaster bedroom: Shallow bed alcove with custom headboard complements high-relief framed artwork.  Ceiling steps conceal roof framing beams.Living room fireplaceDoors to view from Great Room:  On axis with Main Gallery behind and porch and pool beyond.Pool at nightAerial picture depicts the unique layout of this 5,500 sq. ft. home.  A very narrow lot, with topographical challenges to the southeast,  generated a long and narrow footprint.  With the Vincent Thomas Bridge in the distance, the entry-living wing was angled at a 45 degree to frame this landmark.Courtyard home from the motor court.  The true size of the structure is not recognize from the neighborhood, an important concern for the planning review.  See the aerial photograph for true size of home.Recently completed, this 13, 500 sq. ft. home has expansive covered porches exceeding 3,000 sq. ft.  for outdoor living.  As a "courtyard" design, this home appears to be much smaller than it's actual size.  Note motor court fountain yet to be installed.Close up of the entry portico with nook beyond.Family room porch with surrounding Koi pond and nook beyond.Breakfast nook with entry portico beyond.The home is organized around central courtyard with pool and other outdoor spaces.From the courtyard look toward water fall element in background and family room outdoor sitting area in the foreground.  Great room looking from the gallery.The great room looking back at kitchen and gallery from entry.Main stair to basement with courtyard windows in background with outdoor kitchen.In the basement, the recreation room has a billiard area, with TV sitting area and bar beyond.  Windows into large light wells provide a great deal of natural light for a very enjoyable space.Home theater is 3 tiered amphitheater seating.One of the master closets with wonderful natural light from both skylights and a window behind.Aerial view shows courtyard with pool in center.
Contact Us
homethe firmportfolioportfolio oneportfolio twoportfolio threeportfolio fourportfolio five
detailsrenderingswork in progressin constructiongreenDigs December 2011referencesprinciple

hover cursor over pictures for description, double click for enlargement